dilluns, 7 de març del 2011

Article: LA INTEL·LIGÈNCIA DEL COR - ANNIE MARQUIER

LA INTEL·LIGÈNCIA DEL COR
[Extracte del llibre "El Mestre del Cor" d'Annie Marquier]
Els científics ens diuen que el cor és intel·ligent, que té un sistema nerviós independent i ben desenvolupat, que malgrat que la matèria del cor és diferent de la del cervell es van descobrir en ell més de quaranta mil neurones, i una complexa i atapeïda xarxa de neurotransmissors, proteïnes i cèl·lules de suport. I amb tot això sembla que pot aprendre, recordar i fins i tot percebre.
Els investigadors han posat de manifest l'existència de quatre classes de connexions que parteixen del cor i van cap al cervell:
1.  Neurològica, mitjançant la transmissió d'impulsos nerviosos
2.  Bioquímica, mitjançant hormones i neurotransmissors
3.  Biofísica, mitjançant ones de pressió
4.  Energètica, mitjançant interaccions electromagnètiques
Per la via neurològica el cervell del cor pot influir al cervell del cap, és a dir, en la nostra manera de pensar i de veure les coses, en la nostra percepció de la realitat i en les nostres reaccions, especialment les emocionals. Comencem a sospitar que cert domini emocional que veiem en certes persones excepcionals no procedeix del control que exerceix l'intel·lecte; bé sabem que davant les gravacions del subconscient, poc pot fer l'intel·lecte. Sabem que hem de manejar el nostre cos emocional, però saber-ho no és manejar-ho. I volem seguir el que diuen els llibres o cursos d’autoconsciència, però l’ intel·lecte no ens ajuda.
Ara els científics ens parlen d'un altre cervell, el del cor. Una altra forma d'intel·ligència que podríem cridar la INTEL·LIGÈNCIA DE L'AMOR. Aquesta intel·ligència que prové del SER i que té la seva seu al cor. En relació a la comunicació bioquímica del cor al cervell, es va demostrar que el cor és el que produeix l'hormona ANF, que assegura l'equilibri general o “homeòstasi” i un dels seus efectes és inhibir la producció de l'hormona de l'estrès, en especial el cortisol. A més a més el cor segrega la seva pròpia adrenalina quan la necessita. També produeix l'oxitocina, crida l'hormona de l'amor i l'allibera en grans quantitats quan ens trobem en un estat afectuós.
En relació a la comunicació biofísica, s'ha observat una relació directa entre la pressió sanguínia, la respiració i certs ritmes del sistema nerviós autònom.
En quant a la comunicació energètica ens diuen que el camp electromagnètic del cor és 5.000 vegades més intens que el del cervell i més potent que qualsevol altre òrgan del cos. Produeix de 40 a 60 vegades més bioelectricitat que el cervell. I el més interessant és que l'aspecte del camp magnètic del cor canvia en funció de l'estat emocional. Quan sentim por, estrès, frustració, enuig, etc. es torna caòtic; en canvi, quan s'experimenten emocions com la gratitud, la compassió, el perdó, etc. pren un aspecte ordenat i s'obté el que s'anomena un “espectre coherent”. Aquest camp s'estén entre 2 a 4 metres al voltant del cos, permetent a tots els que ens envolten rebre la informació energètica continguda en el nostre cor.
L'amor del cor no és una emoció, és un estat de consciència intel·ligent que ens permet viure des del cor, en unió amb la nostra natura divina en la profunda unitat amb tot el que existeix. Observa com la fraternitat, la compassió, la bondat, el respecte, la creativitat i el geni creador, és a dir, els pensaments i sentiments elevats són manifestacions de la unitat en què vivim, mentre que les emocions negatives són manifestacions de la separativitat.
Quan vivim reconeixent que som un amb tot el que existeix, que no és una altra cosa que veure Déu en tot, els dos oscil·ladors del cos que són el cervell i el cor, vibren en perfecta sincronicitat i com a conseqüència envien a tot el cos ordres coherents, eficaces, intel·ligents i totalment adequades a les necessitats del moment.
Què hem de fer per despertar la intel·ligència del cor de manera que pugui prendre el comandament de les nostres vides?
Ens diuen els científics que tenim diversos circuits per mitjà dels quals ens arriba informació que ocasiona resposta en nosaltres. El primari, que és completament inconscient, i ens permet sortir fugint d'una situació de perill sense haver de reflexionar. Després l'intel·ligent, que ens permet el raonament i el tercer, una barreja dels dos, on els records de l'inconscient s'activen i produeixen reaccions que passen per l’escorça, “d’intel·ligent” i aquesta d’alguna manera els justifica. Ara la ciència ens presenta un altre circuit que va del cor al cap i aquí està la clau. El cervell del cor activa al cervell del cap els centres superiors de percepció completament nous que interpreten la realitat sense recolzar-se en experiències passades, aquest nou circuit no passa per les velles memòries, el seu coneixement és immediat, instantani, i per això, té una percepció exacta de la realitat. La seva intel·ligència no separa sinó que uneix, reconeixent en tot moment la gran xarxa de vida en què estem tots. És la connexió còsmica que la intel·ligència divina ens ha legat perquè podem recuperar el nostre origen diví i la nostra saviesa essencial. És la forma de tenir una ment il·luminada, o com diuen alguns, “resplendor al cervell”.
I com activar aquest circuit? Vivint des del cor. Cada pensament, cada emoció, presentar-la primer al cor i veure si està en harmonia amb l'Amor que allí es troba. Cal transcendir els desitjos personals, de l´Ego i aprendre a viure segons la intenció del cor, que és la intenció del teu Ser Intern.
L’impediment major que tenim avui en dia són les memòries enregistrades en el nostre inconscient que s'activen cada cop que són estimulades. Busca ser testimoni de tu mateix, de les teves pròpies reaccions perquè puguis veure-les, perquè quan es veuen, se'n van. Per això has d'assumir la plena responsabilitat de les teves emocions, agradables o desagradables, decidir no culpar a ningú per les teves reaccions emocionals i reconèixer que el vertader origen de les teves reaccions emocionals no està en el que passa en  l'exterior sinó en el  teu interior.
Hi ha un camí cap al Cor que ha estat anunciat per tots els Mestres, faríem bé a recordar-ho: Conrea el silenci, fes contacte amb la Natura , viu períodes de soledat, medita i contempla, busca la vertadera bellesa, viu amb assossec i quietud, cuida el teu entorn vibratori, recupera el sentit del sagrat, recupera la innocència al no jutjar, reconeix les sincronicitats en la teva vida, treballa en grup, coopera, viu amb senzillesa, escolta.
Tingues present que el teu Cor té una intel·ligència superior, escolta’l i pregunta-li quan no sàpigues què fer.